Ужас, ужас, ужас!!!!

Ужас, ужас, ужас!
За да обменя 20 евро трябваше да обикалям 2 часа по разните му там Люлински пазари. Обикалям си аз, търся си, най- прилежно питам тоя и оня къде има чейндж бюро, работеща банка или нещо такова и късмет никакъв.
В крайна сметка в края на втория час успях да намеря с много обяснения и пот един клон на банка ДСК, който работеше. В резултат- първият документ, който подписах като 18- годишна, беше нещо си, което дори не видях как се казва, във въпросната банка.
Потрес.
И това все още не е всичко.
От м-тел решиха, че трябва да ги чакам още 30 минути, докато разните им там касиерки и всякакви такива извращения се наговорят по телефоните. Мда, мда… вися си аз на гишето и като прилежна гражданка чакам да си платя телефоните, а няма кой да ми обърне внимание. Накрая вече, когато започнах да нервнича, една от девойките, реши, че все пак май е време да затвори телефона и да ме пита какво, джанъм, искам, че й вися на главата. Тя и това направи, ама с тон на най- сърдития човек на планетата. Я, пък! Незадоволени какички под път и над път. (Мили младежи, моля ви, задоволете ги!) Казах й аз, че искам само и единствено да платя две сметки. Нищо повече.
Тя пък ми се развика, че не съм платила 2 фактури… А, ма, патко, нали затова идвам!?
Как да е.
Излизам си от офиса на тия евреи от М-тел и се отправям към нещото, което се доближава най- много до понятието дом. Автобуси няма (шофьорите на 111 май пак се бяха събрали на последната спирка, за да играят белот четворка…). Малшанс.
След вековно чакане, най- накрая дойде тролея.
Но гадостите все още не свършват дотук.
Обаждам се аз на оператор, за да ми пуснат телефона.
И чакам два пъти по 15 минути, за да се свържа изобщо с тях. Когато най- накрая линията се освободи, чаках още 5, докато жената си чуе, че й звъни телефона.
Е, поне беше любезна.
Ужас, ужас, ужас…
Наистина се запитвам: „ОХ, ПО ДЯВОЛИТЕ, В СОФИЯ ЛИ ЖИВЕЯ НАИСТИНА ИЛИ В НАЙ- ГОЛЯМОТО СЕЛО, ПОЗНАТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО?!?!?!“
Манталитет.
Думи нямам…

Реклами

About deamortis

Метафора...
Публикувано на 1. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s